Overgangen til MitID Erhverv går ind i den afsluttende fase den 30. juni 2023

Alle virksomheder, myndigheder og foreninger, der anvender NemID til erhverv (NemID medarbejdersignatur) skal skifte til MitID Erhverv, inden NemID til erhverv lukker.


For at sikre en god og sikker overgang for centrale og komplekse løsninger og organisationer, fx kommuner og regioner, vil NemID til erhverv ikke som planlagt lukkes fuldt ned den 30. juni 2023, men fortsætte med begrænset drift og afvikles gradvist frem til den 31. oktober 2023.

NemID til erhverv kan således anvendes frem til den 31. oktober 2023, ligesom OCES2-certifikater ikke spærres før denne dato, hvor NemID-løsningen vil blive endeligt afviklet.

Læs mere om overgangen fra OCES2-certifikater til OCES3-certifikater

Da der vil være begrænset drift af NemID efter den 30. juni, opfordrer Digitaliseringsstyrelsen alle organisationer til at overgå til MitID Erhverv inden den 30. juni 2023. Ligesom organisationer, der i dag benytter sig af OCES2-certifikater til fx system-til-system kommunikation eller sikker e-mail, skal skifte til nye OCES3- certifikater hurtigst muligt.

Begrænset drift efter 30. juni 2023 betyder bl.a., at det ikke længere vil være muligt at få support i forbindelse med NemID til erhverv.