Bruger

Emner under 'Din Profil'

• Min Profil > Stamdata

Du kan:

• Se dine stamdata
  • Ansøge om anonymitet
  • Tilvælge/ fravælge brugen af dit private NemID/MitID
  • Ansøge om rettigheder
  • Ansøge om administratorrolle
  • Tilgå historik

Åbn siden Min profil og vælg Stamdata for at se dine data. Det er din brugeradministrator i jeres organisationen som har oprettet din profil.

• Fulde navn
  • CPR-nummer (frivilligt)
  • Fødselsdato
  • E-mailadresse
  • Telefon
  • Mulighed for at søge om anonymitet

Vælg Søg om at være anonym, hvis du ønsker anonymitet.

Brugeradministratoren modtager en mail og en notifikation i MitID Erhverv, som skal godkendes.

Brugeradministratoren opretter herefter en ny profil til dig, således at tjenesteudbyderen ikke får oplyst dit navn.

Certifikater:

Et certifikat er et digitalt identitetsbevis, som indeholder en række oplysninger om brugeren. Nogle tjenester kræver, at brugeren har et certifikat til login eller signering. Certifikater kan også bruges til kryptering af sikker e-mail.

Når din administrator har bestilt et brugercertifikat til dig, skal du hente det og udstede det.

Læs mere om hvordan du henter et brugercertifikat

Et brugercertifikat er gyldigt i en afgrænset periode og kan derefter fornyes. Enten når det er udløbet, eller mens det stadig er aktivt.

Læs mere om hvordan du fornyer et brugercertifikat

Et kvalificeret certifikat udstedes med højere sikkerhedskrav til identifikation og opbevaring af certifikatet. Det kan kun udstedes på sikker hardware.

Når din administrator har bestilt et kvalificeret brugercertifikat til dig, skal du hente det og udstede det.

Læs mere om hvordan du henter et kvalificeret brugercertifikat

Certifikatet skal spærres, hvis:

- organisationen ikke længere eksisterer
- der er mistanke om misbrug for eksempel på grund af tyveri af computere
- oplysninger om certifikatet ikke længere er korrekte for eksempel på grund af navneskift

Bemærk, at du ikke kan genaktivere et certifikat, der er blevet spærret. Men man kan altid bestille et nyt.

Læs mere om hvordan du spærrer et brugercertifikat
  • Gå til Min profil > Brug af mit private MitID

Vælg eller fravælg at benytte dit private MitID som bruger i MitID Erhverv.

Vælg om om du altid eller aldrig vil spørges, om dit valg omkring at benytte dit private MitID, når du bliver oprettet som bruger i en eller flere organisationer tilsluttet MitID Erhverv.

Hvis du har valgt at bruge dit private MitID til at logge ind eller signére på vegne af organisationen.

Fortryd brug af privat MitID

• Gå til Min profil >Brug af mit private MitID > Vælg i liste

Bemærk: Du kan altid fravælge at bruge dit private MitID og i stedet benytte et særskit MitID til erhvervsbrug.

Du kan trække din accept tilbage ved at vælge knappen Slet. Du skal bekræfte din beslutning før ændringen gennemføres.

Denne funktionalitet er kun synlig, hvis din organisation benytter særskilte MitID ID-midler.

Min profil > ID-midler

Hvis du har behov for at slette dit særskilte ID-middel skal du gøre følgende.

Har du flere særskilte ID-midler skal du vælge det du ønsker at slette. Du skal derefter bekræfte at du vil slette dit særskilte ID-middel.

Herefter kan du give din brugeradministrator besked.

• Gå til > Min profil > Rettigheder

Her kan du se, hvilke rettigheder du har til at udføre specifikke handlinger på vegne af organisationen.

Har du fået tildelt rettigheder, så vil du få en liste over dine rettigheder. Du kan fremsøge specifikke rettigheder, hvis du har mange, f.eks. titel.

Du kan anmode om flere rettigheder.

Vælg Søg om rettigheder. Listen viser de rettigheder som er mulige for dig i organisationen.

Anmoder du om rettigheder vil rettighedsadministratoren modtage din ansøgning.

Anmoder du om en administratorrolle vil organisationsadministratoren modtage og behandle din ansøgning.

Gå til > Min profil > Historik

Dine seneste aktiviteter i MitID Erhverv vises her.

Du kan fremsøge aktiviteter ved hjælp af:

• Dato
  • Tidspunkt
  • Organisation
  • CVR-nummer
  • Transaktion
  • Tjenesteudbyder
  • Type