Følgende vejledning beskriver hvordan en brugeradministrator henter et kvalificeret organisationscertifikat i MitID Erhverv.

Før du starter

• Du skal være brugeradministrator

• Du skal være logget ind i MitID Erhverv

• Du skal vide, hvilken type organisationscertifikat du har brug for

• Organisationen skal have en CSR-generator for at kunne udstede et kvalificeret certifikat

• Organisationsadministrator har under Indstillinger i MitID Erhverv tilvalgt, at organisationen vil anvende organisationscertifikater

Trin for trin:

1. Du får en mail om, at det kvalificerede organisationscertifikat er bestilt. Vælg linket i mailen. Alternativt kan du hente certifikatet i notifikationer i MitID Erhverv, se trin 7 - 8.

2. Log ind i MitID Erhverv.

3. I kan hente det kvalificerede organisationscertifikat i tre trin. Vælg Næste.

4. Du får en kode til at generere en CSR, Certificate Signing Request, til brug for at udstede det kvalificerede organisationscertifikat. CSR-referencekoden skal du bruge i CSR-generatorprogrammet.

5. Fra CSR-generatoren får du en CSR-kodetekst, som du skal kopiere ind i sin fulde længde i det tomme felt under CSR.

Alternativt kan du oploade et dokument, hvor kodeskriften står i. Vælg Næste

6. Du får en besked om, at det kvalificerede organisationscertifikat er klar til brug. Organisationscertifikatet bliver automatisk downloadet. Vælg Luk.

Du finder det kvalificerede organisationscertifikat under downloads på din computer, hvor du skal installere det ved at højreklikke på Installér certifikat.

Hent certifikatet i notifikationer i MitID Erhverv

7. I stedet for at klikke på linket i en mail kan du hente organisationscertifikatet under notifikationer i MitID Erhverv. Vælg Hent et kvalificeret organisationscertifikat.

8. Vælg linket i notifikationen. Derefter kan du hente og udstede organisationscertifikatet i tre trin, se trin 3 - 6.