Følgende vejledning beskriver hvordan en brugeradministrator bestiller et brugercertifikat i MitID Erhverv.

Før du starter

• Dine brugerne i organisationen skal være aktiveret
  • Du skal være brugeradministrator

Trin for trin:

1. Vælg Brugere i menuen.

2. Vælg bruger, eller klik på brugerens menu, og vælg Redigér bruger.

3. Når du har valgt en bruger, kan du se og rette i brugerens profil. Vælg bjælken Brugercertifikat.

4. Vælg Bestil nyt certifikat.

5. Udfyld indstillinger for brugercertifikatet. Se de følgende trin.

6. Vælg type brugercertifikat fra dropdown-menuen. Bemærk, at hvis du ønsker et kvalificeret brugercertifikat, kræver det, at organisationen har adgang til en CSR-generator for at udstede certifikatet. Se vejledningen Bestil et kvalificeret brugercertifikat.

7. Vælg, hvordan brugeren skal identificere sig, når brugeren skal udstede sit brugercertifikat.

8. Vælg Udstedelsesmetode. Det vil sige, hvordan certifikatet skal leveres til brugeren. Bemærk, at hardware, dvs. hvis man ønsker at udstede certifikatet direkte på computeren, kræver adgang til en CSR-generator.

9. Valgfrit. Hvis organisationen ønsker, at andre kan søge brugercertifikatet frem, kan du sætte flueben i Føj certifikatet til den offentlige certifikatdatabase.

10. Vælg Bestil nyt certifikat.

11. Vælg Bekræft bestilling

12. Certifikatet er bestilt det vises i status - under oprettelse. Brugeren får en mail om, at der er bestilt et certifikat, som brugeren selv skal hente og udstede i MitID Erhverv.