Nyhedsarkiv

Her kan I finde et overblik over nyheder publiceret på MitID-Erhverv.dk

Nyheder 2024

National Standard for Identiteters Sikringsniveauer (NSIS) med tilhørende vejledninger er revideret på baggrund af offentlig høring. De reviderede dokumenter er trådt i kraft den 30. juni 2024.

Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside: Revideret NSIS samt vejledninger er trådt i kraft

Anti-svindelmekanismen kan påvirke dig som bruger i MitID Erhverv, hvis du bruger MitID app som identifikationsmiddel.

Anti-svindelmekanismen er et såkaldt ”integritetstjek”, der skal vurdere, om:

  • brugerens telefon/tablet er kompromitteret
  • MitID appen er kompromitteret eller downloadet fra en alternativ/usikker app store.

Læs hele nyheden her

Der kan være behov for kodeændringer inden august 2024, hvis I anvender IdM API. Vi har netop offentliggjort en opdateret dokumentationspakke om IdM API.

Læs hele nyheden her

Fra den 28. maj kan nogle ældre telefonmodeller ikke længere bruge MitID app. Ændringen omfatter MitID Erhverv brugere, som har en ældre telefon med en af de ældre versioner af MitID appen.

Gør jeres organisation klar til MitID app ændring den 28. maj 2024

I en ny måling udført for Digitaliseringsstyrelsen får MitID Erhverv positiv respons fra brugerne på parametre som tilfredshed, tillid og sikkerhed. Målingen viser, at 70 pct. af brugerne overordnet set er tilfredse. Dertil forholder 20 pct. af de adspurgte brugere sig neutralt til løsningen mens 10 pct. er utilfredse.

Læs hele nyheden her

Denne ændring er kun relevant, hvis jeres organisation udsteder certifikater med e-mail adresser.

Ændringen betyder, at I skal igennem en valideringsprocessen, når I bestiller et certifikat, der indeholder en e-mailadresse.

Læs hele nyheden her

Nyheder 2023

Siden den 24. september 2023 har udenlandske brugere kunne anvende et privat MitID uden CPR-nummer. Det forudsætter, at organisationen, hvor brugeren skal oprettes, er tilsluttet MitID Erhverv. Det forudsætter desuden, at:

  1. Den udenlandske bruger anskaffer sig et privat MitID uden CPR-nummer
  2. En brugeradministrator opretter brugeren i MitID Erhverv
  3. Den enkelte bruger skal aktivere sin MitID Erhverv-bruger

Læs hele nyheden her

Den 6. juni 2023 udkom en opdatering af MitID app, som har til formål at mindske risikoen for svindel og gøre det nemmere at godkende med MitID fra sin mobiltelefon med en ny knap, som brugerne har efterspurgt.

Læs hele nyheden her

Læs mere om opdateringen på MitID.dk

Alle virksomheder, myndigheder og foreninger, der anvender NemID til erhverv (NemID medarbejdersignatur) skal skifte til MitID Erhverv, inden NemID til erhverv lukker.

For at sikre en god og sikker overgang for centrale og komplekse løsninger og organisationer, fx kommuner og regioner, vil NemID til erhverv ikke som planlagt lukkes fuldt ned den 30. juni 2023, men fortsætte med begrænset drift og afvikles gradvist frem til den 31. oktober 2023.

Læs hele nyheden her